Een onafhankelijke actuaris

Conac biedt onafhankelijke actuariële diensten op het gebied van pensioenfondsen aan aanverwante organisaties en is gevestigd in Brussel (België). De mensen bij Conac zijn de Belgische deskundigen binnen het internationale netwerk van onafhankelijke actuariële dienstverleners, bekend als Abelica Global. Conac™ wil een meerwaarde leveren aan haar klanten door middel van innovatieve oplossingen, diensten, IT-platforms, toepassingen, oplossingen op maat en gecertificeerde processen en systemen.

De cliënten van Conac zijn ondernemings-, beroeps- en bedrijfstakpensioenfondsen alsook pan-Europese pensioenfondsen. De meeste cliënten van Conac zijn grote, gerenommeerde, multinationale bedrijven met mondiaal herkenbare merken in hun productportefeuille. In onze onafhankelijk gecertificeerde administratiesystemen worden meer dan 400.000 medewerkers in meer dan 70 verschillende pensioenregelingen beheerd.

We zijn heel trots op onze mensen: ongeveer 45 medewerkers die dagelijks hun uiteenlopende talenten inzetten ten voordele van onze waardevolle cliënten.

Conac behaalde in 2011 het ISAE 3402/SOC1 Type II-certificaat voor zijn business- en IT-processen. Sindsdien is dat certificaat elk jaar vernieuwd.

Gezien het belang van de AVG (ook wel GDPR) heeft Conac ook het ISAE 3000/SOC2-certificaat aangevraagd. Dat heeft betrekking op privacy, beveiliging, beschikbaarheid, integriteit van gegevensverwerking en geheimhouding.

Missie

Conac legt zich erop toe een sterke, betrouwbare partner te zijn voor zijn cliënten. We leveren voortreffelijk pensioengerelateerd advies, diensten en oplossingen. Conac wil vertrouwen wekken en verdienen en de allerbeste waarde leveren ten opzichte van andere pensioendienstverleners en daarbuiten.

Enkele van de belangrijkste redenen waarom cliënten voor Conac kiezen:

 • Conac is een lokaal beheerde Belgische expert in pensioenen met lokale en snelle beslissingsbevoegdheid.
 • Conac beschikt over een uitmuntend propriëtair technologieplatform dat applicaties en oplossingen aanbiedt op maat van de Belgische markt en daarbuiten.
 • De processen en systemen van Conac zijn onafhankelijk gecertificeerd.
 • Conac is de Belgische expert binnen Abelica Global, het internationale netwerk van onafhankelijke verleners van actuariële diensten.
 • De meeste van Conac klanten zijn grote, vooraanstaande multinationals met wereldwijd bekende merken in hun portfolio.

Onze mensen

Bij Conac zijn we trots op ons team van ongeveer 45 medewerkers, die hun brede scala aan talenten elke dag inzetten ten voordele van onze klanten.

De mensen bij Conac werken op drie terreinen en het aandeel mensen in elk departement onderstreept ons vermogen om onze cliënten uitgebalanceerde diensten aan te bieden:

 • Actuariële diensten en Consulting (15% van de medewerkers)
 • Accounting en Administratie (45% van de medewerkers)
 • IT (30% van de medewerkers)
 • Ondersteunende diensten (10% van de medewerkers)

Bedrijfsgeschiedenis

De rode draad doorheen onze geschiedenis van meer dan 25 jaar is onze innovatie op het gebied van diensten en oplossingen ten voordele van onze cliënten.

Waarden

Integriteit – het vasthouden aan/strikt naleven van morele en ethische principes; zuiverheid van moreel karakter.

Vaardigheid – het vermogen om dingen goed te doen, op basis van iemands eigen kennis, ervaring, oefening en talent.

Aanpassingsvermogen – de capaciteit om zich aan verschillende omgevingen aan te passen.

Teamwerk – de gezamenlijke, gecoördineerde inspanning van mensen die samenwerken in het belang van een gemeenschappelijk doel.

Creativiteit – het vermogen om traditionele ideeën, regels en patronen te overstijgen om betekenisvolle, nieuwe ideeën, methodes, vormen of interpretaties te creëren.

Abelica Global Network

Abelica Global is een toonaangevende internationale aanbieder van financiële dienstverlening voor personeelsbeloningen, investeringen, verzekeringen en gezondheidszorg aan een breed scala van bedrijven en overheidsklanten.

Het wereldwijde netwerk van 1.500 medewerkers bestaat uit financieel en juridisch onafhankelijke actuariële spelers en dienstverleners - waaronder Conac voor België - met vertegenwoordiging in belangrijke steden wereldwijd, waaronder Brussel. Die onafhankelijkheid en ondernemersgeest, samen met diepgaande expertise en grondige beheersing van zowel lokale als internationale markten, zorgt ervoor dat de kantoren in het netwerk van Abelica Global actuariële diensten van het hoogste niveau kunnen verlenen aan klanten over de hele wereld.

Waar teamwerk geldt als de basis van Abelica Global, vormen onze lokale kennis en aanpassingsvermogen de sleutels tot ons succes. We zijn er trots op dat we creatieve, hoogwaardige oplossingen op maat kunnen leveren in de wereldwijde en lokale markt.
We bieden ook gecertificeerde, kwalitatief hoogwaardige processen voor een brede groep cliënten die het allerbeste nodig hebben op vlak van actuariële diensten en consulting - zowel op lokale, regionale als wereldwijde basis.

De keuze voor een partner binnen het netwerk van Abelica Global, zoals Conac, is een keuze voor een partner die werkt op maat van uw specifieke omstandigheden, uw manier van werken en de omgeving waarin u actief bent. Met onze ruime ervaring, gezond verstand en grondige kennis van lokale markten helpen we u om adequaat op gebeurtenissen te anticiperen en reageren wanneer die zich voordoen.

Cliënten

Het klantenbestand van Conac bestaat uit bedrijfspensioenfondsen, pensioenfondsen waarbij meerdere werkgevers zijn aangesloten, bedrijfstakpensioenfondsen en pan-Europese pensioenfondsen.

De meeste van Conacs cliënten zijn grote, vooraanstaande multinationals met wereldwijd bekende merken in hun portfolio. Enkele interessante statistieken over ons klantenbestand:

 • Conac levert diensten aan 35% van alle Bel20-bedrijven met een pensioenfonds.
 • Conac levert diensten aan 25% van de werknemers die werken voor bedrijven uit de Trends Top 50.
 • Conac heeft vier van de tien bedrijven uit de Fortune Top 10 Turnover and Most Admired Companies in zijn klantenbestand.

Vanwege onze toewijding aan de vertrouwelijkheid en geheimhouding van onze klanten vermelden we geen namen op onze website. Wenst u echter referenties over onze diensten, dan zullen we met plezier aan uw verzoek voldoen.