Conac is een pensioenadministrateur die momenteel de pensioengelden van meer dan 400.000 deelnemers beheert.

De pensioenadministratie van Conac omvat de volgende diensten: 

  • Algemene administratie – bijhouden van individuele pensioengegevens;
  • Benefit processing – voorbereiding van de pensioenuitkeringsoverzichten en de individuele pensioenberekeningen;
  • Pension payroll – bepaling van bruto-/nettoberekeningen, aangifte van sociale en fiscale verplichtingen en voorbereiding van alle betalingen.

Software op maat voor pensioenadministratie

  • Pension Manager for the Internet PMi is een softwaretoepassing die door Conac is ontworpen voor het beheer van pensioengegevens van deelnemers en begunstigden.

    In die toepassing worden de pensioenregelingen uitgewerkt en de gegevens van de deelnemers in een pensioendatabank opgeslagen om pensioenberekeningen en -betalingen uit te voeren en gegevens van deelnemers te beheren.  

    PMi is een streng beveiligde, straight-through processing (STP) webtoepassing met opmerkelijke STP-kenmerken. Aan de binnenkomende kant integreert PMI het personeelsbeleid van de werkgever in zijn loonlijst. Aan de uitgaande kant staat PMI in verbinding met, is het geïntegreerd in en exporteert het naar de bank (klaar voor SEPA) en het beheer (pension payroll), de actuarissen en herverzekeraars (benefit processing), SIGEDIS en My Pension Benefit.

    Bijna de hele pensioenadministratie is geautomatiseerd; met inbegrip van brieven, pensioenuitkeringsoverzichten, berekeningen, betalingen en sociale en belastingaangiften.